Ζεστό νερό και boiler.

Boiler ή ΜΠΟΙΛΕΡ: τι είναι πως λειτουργεί και γιατί συμφέρει. 

Το ζεστό νερό είναι απαραίτητο σε κάθε σπίτι όχι μόνο για προσωπική χρήση αλλά και για την καθαριότητα του σπιτιού. Πώς όμως μπορούμε να εξασφαλίσουμε ζεστό νερό χρήσης όλο το χρόνο εύκολα και οικονομικά για εμάς και την οικογένειά μας;

BOILER

Το boiler είναι ένα δοχείο στο οποίο αποθηκεύεται ζεστό νερό, το οποίο είναι στη διάθεσή μας όποτε το θελήσουμε διατηρώντας πάντα την επιθυμητή θερμοκρασία. Τα boilers χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: διπλής και τριπλής ενέργειας.

Το boiler διπλής ενέργειας χρησιμοποιεί είτε την ηλεκτρική αντίσταση είτε τους ηλιακούς συλλέκτες για να αντλήσει ενέργεια και να μας διαθέσει ζεστό νερό. Το boiler τριπλής ενέργειας για την παραγωγή ζεστού νερού αντλεί ενέργεια και αυτό από την ηλεκτρική αντίσταση ή από τους ηλιακούς συλλέκτες, μπορεί όμως να χρησιμοποιήσει και το λέβητα (υγρών, αέριων ή στερεών καυσίμων).

Υπάρχουν διάφοροι τύποι boiler: παταριού, οριζόντιο και κάθετο τοίχου, οριζόντιο και κάθετο λεβητοστασίου. Για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα και καλύπτει τις δικές σας ανάγκες είναι απαραίτητο να απευθυνθείτε σε ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα και να συμβουλευτείτε τους ειδικούς.

Γιατί όμως μας συμφέρει το boiler;

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη της τοποθέτησης boiler στο σπίτι ή στον επαγγελματικό μας χώρο είναι το γεγονός ότι μας παρέχει ζεστό νερό ανά πάσα στιγμή εμείς θελήσουμε εξοικονομώντας ενέργεια καθώς αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια( εάν είναι τριπλής ενεργείας) αλλά και το ζεστό νερό από τη λειτουργία του λέβητα. Με αυτό τον τρόπο καλύπτουμε τις ανάγκες μας πολύ οικονομικότερα καθώς γλιτώνουμε πολλά χρήματα από τη λειτουργία του απλού θερμοσίφωνα για να ζεστάνουμε νερό.

Με απλά λόγια χρησιμοποιείται το νερό του λέβητα που έχει ζεσταθεί με πετρέλαιο η φυσικό αέριο. Το πετρέλαιο αλλά και το φυσικό αέριο είναι πολύ πιο φθηνά από το ηλεκτρικό ρεύμα. Εκεί έγκειται και η επιτυχία της χρήσης του ΜΠΟΙΛΕΡ.

Το αρνητικό όμως είναι ότι η ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπει στην κατανομή χιλιοστών θέρμανσης στην εγκατάσταση του ΜΠΟΙΛΕΡ.

Με την εγκατασταση του ΜΠΟΙΛΕΡ έχουμε διαθέσιμο ζεστό νερό χρησιμοποιώντας πολύ λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια και απελευθερώνοντας λιγότερους ρύπους στην ατμόσφαιρα. Στη χώρα μας ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά επιλέγουν την εγκατάσταση ΜΠΟΙΛΕΡ στο χώρο τους, στην προσπάθειά τους να μειώσουν την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και να προστατέψουν την «υγεία» του πλανήτη μας!

 

exoikonomo

exoikonomesekatoikon facebook

 

Tags: