Επίτοιχος λέβητας αερίου οικονομία και λειτουργικότητα

Ο ατομικός λέβητας αερίου (ή αλλιώς και επίτοιχος λέβητας αερίου, μιας και εγκαθίσταται ως επί των πλείστων επάνω σε τοίχο) αποδίδει άμεσα θέρμανση στον χώρο προσδίδοντας άνεση αλλά και μεγάλη οικονομία. Είναι μια σύγχρονη μέθοδος θέρμανσης σε διαμερίσματα και κατοικίες που όμως έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα αξιόπιστη εδώ και αρκετές δεκαετίες.

επίτοιχος λέβητας αερίου &αυτόνομη θέρμανση

Video

Greenbuilding

Επίτοιχος ατομικός λέβητας.

Ο επίτοιχος λέβητας αερίου συνήθως είναι εγκατεστημένος σε εξωτερικούς τοίχους και μπαλκόνια όπου και τροφοδοτείται με φυσικό αέριο από το δίκτυο πόλεως – πάροχο φυσικού αεριού. Το αέριο εισέρχεται μέσα στον λέβητα όπου γίνεται ελεγχόμενα η καύση του, μέσα στον θάλαμο καύσης ενώ παράλληλα θερμαίνεται το ζεστό νερό για το κύκλωμα του καλοριφέρ.

Τα καυσαέρια φεύγουν μέσω μιας ειδικής καμινάδας (στους λέβητες συμπυκνώσεως τα καυσαέρια χρησιμοποιούνται και για την θέρμανση του νερού). Παράλληλα οι περισσότεροι επιτοίχιοι λέβητες έχουν την δυνατότητα παραγωγής ζεστού νερού για χρήση όταν αυτό απαιτηθεί (πλύσιμο πιάτων, μπάνιο, ντουζιέρα κλπ).

 

Δείτε το video σχετικά με επίτοιχο λέβητα αερίου και την αυτονομία στην θέρμανση και στην συνέχεια διαβάστε όλο το άρθρο για να ενημερωθείτε για ότι αφορά την ατομική θέρμανση με φυσικό αέριο.

 

 

Ατομικός λέβητας αερίου οικονομία και λειτουργικότητα.

Πιο κάτω θα εξηγήσουμε αναλυτικά γιατί ο ατομικός λέβητας ή επίτοιχος λέβητας είναι λειτουργικός , πρακτικός και οικονομικός με αναφορά σε συγκεκριμένα παραδείγματα από την καθημερινότητα.

  • Άμεσα ζεστό για την θέρμανση του χώρου. Ο επίτοιχος λέβητας αερίου έχει την δυνατότητα όταν απαιτηθεί ζεστό νερό για την θέρμανση ενός χώρου να αποδώσει άμεσα. Μιας και δεν έχει να ζεσταίνει άλλο νερό παρά τον όγκο του νερού που είναι στο ατομικό κύκλωμα του διαμερίσματος και μόνο μπορεί και θερμαίνει το χώρο άμεσα.
  • Θέρμανση μόνο για το διαμέρισμα κατοικία. Θερμαίνοντας μόνο το διαμέρισμα επιτυγχάνεται μεγάλη οικονομία μιας και δεν απαιτείται να προθερμανθεί όλος ο όγκος του νερού μιας πολυκατοικίας για να θερμάνει μόνο 1-2 διαμερίσματα.
  • Πολύ μικρές απώλειες θερμότητας (άρα οικονομία) από την μεταφορά του νερού προς το διαμέρισμα. Με την εγκατάσταση του λέβητα πολύ κοντά στα θερμαντικά σώματα (μπαλκόνι) δεν υπάρχουν σωληνώσεις εκτεθειμένες σε εξωτερικούς χώρους (φωταγωγοί-κοινόχρηστοι χώροι) με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελάχιστες απώλειες θερμότητας από τον λέβητα στα σώματα. Η εξοικονόμηση ενέργειας από την μεταφορά του ζεστού νερού μπορεί να φτάσει και το 35% σε σχέση με ένα σύστημα κεντρικής θέρμανσης(ανά διαμέρισμα).
  • Αυτονομία και ατομική έκδοση λογαριασμού. Προφανώς και δεν υπάρχει το θέμα κοινοχρήστων (για κατανομή της θέρμανσης) απλά ο χρήστης πληρώνει όσο αυτός κάψει και ο λογαριασμός έρχεται ατομικά ανά ιδιοκτησία-διαμέρισμα. Το σύστημα αυτό δίνει αυτονομία, Αυτονομία σε τι; Πρώτα από όλα στην χρήση. Δεν υπάρχουν κοινόχρηστα. Είναι μόνο ο λέβητας έρχεται ο λογαριασμός ο μηνιαίος και γνωρίζει ο πελάτης τι έχει να πληρώσει κάθε μήνα.
  • Ζεστό νερό και μετά την περίοδο θέρμανσης όπου αυτό απαιτείται για την θέρμανση του σπιτιού είτε για το ζεστό νερό χρήσης.
  • Οι ατομικοί λέβητες αερίου είναι πολύ οικονομικότεροι στην λειτουργία τους, δεδομένου ότι το φυσικό αέριο είναι φθηνότερο του πετρελαίου αλλά και του ότι το φυσικό αέριο έχει πολύ καλύτερη απόδοση.
  • Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι δεν απαιτείται ο έλεγχος για την προμήθεια του καύσιμου με όλο το παρελκόμενο άγχος(ποσότητα παραλαβής, τιμή, προγραμματισμός κλπ). Δεν υπάρχει το θέμα της παραλαβής πετρελαίου. Δεν υπάρχει το άγχος να παραλάβουμε πετρέλαιο, Πόσο πήραμε, πόσο πληρώσαμε και τι πρέπει να προβλέψουμε για τους επόμενους μήνες.
  • Απαιτείται όμως να γίνεται κάθε χρόνο συντήρηση στο σύστημα αυτό έτσι ώστε να ελέγχεται
    η απόδοση του λέβητα και να διατηρείται στο καλύτερο η κατάσταση του μηχανήματος.

Λέβητες συμβατικοί και συμπυκνώσεως.

Μια σημαντική κατηγοριοποίηση στους λέβητες αερίου είναι οι συμβατικοί λέβητες και οι λέβητες συμπυκνώσεως. Οι συμβατικοί λέβητες όπως το λέει και η λέξη είναι οι συνηθισμένοι λέβητες που ήδη είναι εγκατεστημένοι και χρησιμοποιούνται στις περισσότερες κατοικίες. Τα τελευταία χρόνια έχουν εγκατασταθεί από τους λέβητες συμπυκνώσεως.

Οι λέβητες συμπυκνώσεως χρησιμοποιούν την ενέργεια των καυσαερίων και την αποδίδουν στο σύστημα προσδίδοντας έτσι πολύ αυξημένο βαθμό απόδοσης στον λέβητα (άρα και μεγάλη οικονομία στη θέρμανση). Οι λέβητες συμπυκνώσεως είναι πλέον υποχρεωτικοί από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Έτσι λοιπόν οι συμβατικοί λέβητες πάνε να εξαφανιστούν και οι μόνοι λέβητες που πλέον πωλούνται στα καταστήματα είναι οι λέβητες συμπυκνώσεως.

Επιλογή του συστήματος θέρμανσης – επιδοτήσεις.

Οι θέρμανση με ατομικούς λέβητες φυσικού αεριού είναι μια θέρμανση που είναι αρκετά διαδεδομένη σε πάρα πολλές βόρειες χώρες λόγω των πλεονεκτημάτων που προσφέρει. Η θέρμανση στην Ελλάδα ήταν άμεσα συνδεδεμένη με το πετρέλαιο για λογούς που είχαν να κάνουν με την δομή της ελληνικής αγοράς αλλά και την διαθεσιμότητα που υπήρχε στο παρελθόν. Σήμερα το φυσικό αέριο και ειδικά ο επίτοιχος λέβητας αερίου έρχεται να δώσει μια αξιόπιστη λύση για θέρμανση αλλά και ζεστό νερό όλο τον χρόνο.

Τέλος δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι η εγκατάσταση του ατομικού λέβητα μπορεί να επιδοτηθεί από το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον & Εξοικονομώ-Αυτονομώ &μέχρι και 70% μιας και προσφέρει μια πολύ σημαντική λύση για την εξοικονόμηση ενέργειας. Το πρόγραμμα επιδοτεί την αναβάθμιση-εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης. Παράλληλα όσον αφορά την Αττική, το Φυσικό Αέριο Αττικής δίνει ευνοϊκούς όρους για νέα σύνδεση φυσικού αερίου με ενδιαφέρουσες προσφορές.

Πλέον με την ισχύουσα νομοθεσία μπορεί να αυτονομηθεί ένα διαμέρισμα χωρίς την σύμφωνη γνώμη της πολυκατοικίας. Ο ατομικός λέβητας αερίου αποτελεί την ιδανική πρόταση.

Πηγή: Buderus

Δείτε τις σχετικές Υπηρεσίες μας

Εγκατάσταση θέρμανσης

•Στην Greenbuilding έχουμε μεγάλη εμπειρία σε συστήματα θέρμανσης.
•Η Greenbuilding θα εγκαταστήσει το σωστό σύστημα για το σπίτι, την οικογένειά σας και τον τρόπο ζωής σας. Εγκαταστάσεις Θέρμανσης στην Αττική.
•Μπορείτε να βασίζεστε σε εμάς για να σας βοηθήσουμε να επιλέξτε σωστά την εγκατάσταση θέρμανσης του σπιτιού σας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μελέτη φυσικού αερίου για μια σωστή εγκατάσταση με απόδοση

•Η μελέτη βασίζεται στην νομοθεσία και τους κανονισμούς του φυσικού αερίου.
•Οι μελετητές μας θα προτείνουν την βέλτιστη συσκευή φυσικού αερίου λαμβάνοντας όλους τους παράγοντες.
•Εμείς στην Greenbuilding εκτός εκτός από τα εξειδικευμένα τεχνικά συνεργεία θα μελετήσουμε και θα εγκαταστήσουμε για εσάς το νέο σας σύστημα θέρμανσης με αέριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.