Καταχώρηση ενεργειακού πιστοποιητικού στο TAXISNET - Εφορία.

Έχετε κάνει όλη την διαδικασία έκδοσης του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης; Έχετε το ενεργειακό πιστοποιητικό στα χέρια σας αλλά δεν γνωρίζετε πώς γίνεται η καταχώρηση ενεργειακού πιστοποιητικού στο taxis; Θα σας ενημερώσουμε βήμα βήμα πώς να καταχωρήστε τα στοιχεία του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης στο TAXISNET.  Διαβάστε πως γίνεται η καταχώρηση του ενεργειακού πιστοποιητικού στο σύστημα TAXISNET με τον αριθμό ασφαλείας και τον αριθμό καταχώρησης.

Διαβάστε προσεκτικά το άρθρο και κάντε εγγραφή στο Newsletter στην ενότητα που βρίσκεται στο τέλος αυτής της ανάρτησης.

καταχώρηση ενεργειακού πιστοποιητικού taxis

Ενεργειακό Πιστοποιητικό Νέα

Greenbuilding

Καταχώρηση ενεργειακού πιστοποιητικού σε μισθωτήριο.

Είναι πλέον γνωστό ότι η μίσθωση των ακινήτων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά. Το ιδιωτικό συμφωνητικό που πολλές φορές υπογράφεται θέτει τους όρους και συνοδεύει την μίσθωση. Για να είναι όμως έγκυρη η μίσθωση ενός ακινήτου απαιτείται η ηλεκτρονική καταχώρηση της μίσθωσης στο site της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου οικονομικών. Παραθέτουμε τον σύνδεσμο www.gsis.gr.

Για να μπείτε στο σύστημα της γενικής γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων θα πρέπει να έχετε πρόχειρους τους προσωπικούς κωδικούς σας username και password. Καλό θα είναι να έχετε πρόχειρο και το ενεργειακό πιστοποιητικό.

  1. Για να ξεκινήσετε την υποβολή της μίσθωσης και την καταχώρηση ενεργειακού πιστοποιητικού πληκτρολογείστε τον σύνδεσμο www.gsis.gr .
  2. Στο πάνω δεξιά κουτάκι θα δείτε myTAXISnet. Εκεί θα καταχωρίσετε τους κωδικούς σας.
  3. Πατάτε στον σύνδεσμο Εφαρμογές.
  4. Στην νέα σελίδα πατάτε στον σύνδεσμο Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας.
  5. Εκεί θα καταχωρίσετε και όλα τα στοιχεία που αφορούν την μίσθωση του ακινήτου. Η δήλωση θα πρέπει να είναι ακριβής και σύμφωνα με τον νόμο ν. 4174/2013.
  6. Θα σας ζητηθεί να καταχωρίσετε στοιχεία από το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου ΔΕΠΕΑ & ΦΕΚ.
  7. Θα ζητηθεί ο αριθμός καταχώρησης ενεργειακού πιστοποιητικού - πληκτρολογήστε τον.
  8. Στην συνέχεια θα ζητηθεί ο αριθμός ασφαλείας ενεργειακού πιστοποιητικού και η ημερομηνία έκδοσης.
  9. Μόλις πληκτρολογήστε τα τρία στοιχεία που ζητούνται δηλαδή: τον αριθμόν καταχώρησης, τον αριθμό ασφαλείας και την ημερομηνία έκδοσης τότε αυτόματα από το σύστημα θα γίνει ο έλεγχος εγκυρότητας ΠΕΑ.
  10. Αν το πιστοποιητικό είναι έγκυρο τότε αναγνωρίζεται από το σύστημα και η μίσθωση μπορεί να ολοκληρωθεί.

Τι να προσέξετε στην καταχώρηση του πιστοποιητικού.

Για την καλύτερη καταχώρηση των στοιχείων του ΠΕΑ στο TAXISNET καλό είναι να να γνωρίζετε και να εφαρμόσετε τα παρακάτω.

Ο αριθμός καταχώρησης ενεργειακού πιστοποιητικού αναγράφεται στο πάνω δεξιά μέρος του ΠΕΑ, όπως και ο αριθμός ασφαλείας. Η ημερομηνία έκδοσης του ενεργειακού πιστοποιητικού αναγράφεται στην δεύτερη σελίδα κάτω και αριστερά.

Ο αριθμός καταχώρησης ενεργειακού πιστοποιητικού στο ΠΕΑ αναγράφεται σαν ΑΜ:325000/2017 ενώ ο αριθμός ασφαλείας σαν ΑΑ: 054UA-88ΡΤ-02CVL-1.


Εξοικονόμηση Ενέργειας Ηλιακός Θερμοσίφωνας με την GreenbuildingΕπιδότηση  έως 70%


Οι βαθμίδες του ενεργειακού πιστοποιητικού αντιπροσωπεύουν την κατάσταση του σπιτιού. Δείχνουν την

Στο κελί που ζητάει τον αριθμό καταχώρησης θα πρέπει να βάζετε μόνο τον αριθμό χωρίς το /2017. Στο κελί του αριθμού ασφαλείας θα πρέπει να βάζετε τον αριθμό με λατινικούς κεφαλαίους χαρακτήρες και παύλες όπως αναγράφεται στο ενεργειακό πιστοποιητικό. Σε περίπτωση οποιουδήποτε λάθους το σύστημα θα αναγράφει άκυρο πιστοποιητικό.

Καλή επιτυχία στην καταχώρηση του ενεργειακού πιστοποιητικού σας.

Πηγή: Buildingcert - Μητρώο Ενεργειακών Επιθεωρητών & Αρχείο Ενεργειακών Επιθεωρήσεων

4 απαντήσεις στο “Καταχώρηση ενεργειακού πιστοποιητικού στο TAXISNET - Εφορία.”

  1. Καλημέρα σας,
    Πως μπορώ να βρώ το ενεργειακό πιστοποιητικό που έχει ήδη εκδοθεί από το 2018 αλλά δεν το έχω?

  2. Χαίρεται....
    Έχω νοικιάσει διαμέρισμα αλλά ο ιδιοκτήτης αρνείται να μου δείξει το ΠΕΑ υποστηρίζοντας ότι δεν είναι υποχρεωμένος...
    Πως μπορώ να ελάγξω αν υπάρχει το ΠΕΑ όντως ;

    • Ο ιδιοκτήτης πρέπει να ενημερώσει τον ενοικιαστή σχετικά με την ενεργειακή απόδοση του μισθίου. Δεν είναι κάτι δύσκολο καλό είναι να έρθετε σε συνεννόηση. Δεν μπορείτε να ελέγξετε κάτι γιατί δεν έχετε κάποιο δικαίωμα πάνω στο ακίνητο.

      Αναγράφετε λοιπόν στην ΕΓΚΥΚΛΙΟ με ΘΕΜΑ Διευκρινίσεις για την εφαρμογή του ν.4122/2013 για την «Ενεργειακή Απόδοση Κτιρίων» ότι :

      Κατά την διαδικασία της πώλησης ή της μίσθωσης κτιρίων ή κτιριακών μονάδων, επιδεικνύεται από τον ιδιοκτήτη ή εκμισθωτή ή άλλο εξουσιοδοτημένο πρόσωπο το ΠΕΑ ή αντίγραφό του, στον υποψήφιο νέο αγοραστή ή ενοικιαστή και παραδίδεται το
      αντίγραφό του στο νέο αγοραστή ή ενοικιαστή. Συνεπώς, για κάθε νέα μίσθωση κτιρίου ή κτιριακής μονάδας, πρέπει να ενημερώνεται ο ενοικιαστής για την ενεργειακή απόδοση και κατάταξη του μισθίου (παραλαμβάνοντας αντίγραφο του ΠΕΑ) πριν τη
      σύνταξη του συμφωνητικού. Η υποχρέωση ενημέρωσής του, ισχύει ήδη από 9.1.2011 κατά τη νέα μίσθωση κτιρίων και από την 9.7.2011 κατά τη νέα μίσθωση κτιριακών μονάδων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.