Αεροκουρτίνα στα καταστήματα: Αποτελεσματικότητα και καλή λειτουργία

Αεροκουρτίνα: Εξοικονόμηση ενέργειας σε επαγγελματικούς χώρους. Πολλές φορές βλέπουμε καταστήματα που έχουν τις πόρτες τους ανοιχτές ακόμα και μέσα στο χειμώνα.

Διαβάστε προσεκτικά το άρθρο και κάντε εγγραφή στο Newsletter στην ενότητα που βρίσκεται στο τέλος αυτής της ανάρτησης.

αεροκουρτίνα Greenbuilding

Σίγουρα οι ανοιχτές πόρτες προσελκύουν τον πελάτη περισσότερο, τι γίνεται όμως με την κατανάλωση ενέργειας; Πώς μπορούμε να έχουμε ανοιχτές τις πόρτες μας στους πελάτες χωρίς να ξοδεύουμε μια περιουσία για τον κλιματισμό του χώρου;

Η αεροκουρτίνα είναι ένας μακρύς και λεπτός ανεμιστήρας ο οποίος τοποθετείται πάνω από την πόρτα στην είσοδο του καταστήματος. Ο ρόλος της αεροκουρτίνας είναι να προστατέψει το ζεστό ή κρύο αέρα που βρίσκεται στο εσωτερικό του καταστήματος από τον εξωτερικό αέρα, δημιουργώντας στην ουσία μια «ασπίδα προστασίας».

Με άλλα λόγια, η αεροκουρτίνα λειτουργεί σαν ένα φράγμα το οποίο εμποδίζει τις αέριες μάζες να εισέλθουν στο χώρο, παρέχει δηλαδή μια «αόρατη» μόνωση διατηρώντας την εσωτερική θερμοκρασία στα επιθυμητά επίπεδα. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται φυσικά και εξοικονόμηση ενέργειας αφού αποτρέπονται οι μεγάλες απώλειες ζεστού ή ψυχρού αέρα, εξασφαλίζοντας ένα άνετο περιβάλλον τόσο για τους πελάτες όσο και για τους υπαλλήλους.

Τα πλεονεκτήματα της αεροκουρτίνας δεν περιορίζονται μόνο στη διατήρηση της θερμοκρασίας. Έτσι λοιπόν μια αεροκουρτίνα προστατεύει από τα καυσαέρια, τη σκόνη, τις δυσάρεστες οσμές ακόμα και τα έντομα που αλλιώς θα εισέρχονταν στο χώρο μας.

Οι αεροκουρτίνες είναι επίσης απλές συσκευές, οι οποίες είναι πολύ εύκολες στη χρήση τους, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ο καθένας.

Για να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε το αναμενόμενο όφελος, παίζει καθοριστικό ρόλο η επιλογή της κατάλληλης αεροκουρτίνας για το χώρο μας. Έτσι λοιπόν , χρειάζεται να ληφθούν υπόψη ορισμένοι παράγοντες, όπως το ύψος της πόρτας, αν υπάρχει κι άλλη πόρτα εισόδου στην ίδια ή σε άλλη όψη του καταστήματος, η περιοχή που βρίσκεται το κτίριο ώστε να ληφθούν υπόψη οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν, τα συστήματα κλιματισμού και εξαερισμούκ.ά. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας βέβαια σας συνιστούμε να απευθυνθείτε στα εξειδικευμένα συνεργεία.

Συνοπτικά τα Πλεονεκτήματα από τις αεροκουρτίνες ειναι:

  • Διευκολύνεται η πρόσβαση από άτομα με ειδικές ανάγκες.
  • Γενικά μια ανοιχτή πόρτα είναι καλό για ένα εμπορικό κατάστημα. Δεν είναι μια κλειστή πόρτα που κάποιος θα πρέπει να την ανοίξει. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αυξηθεί ο τζίρος του καταστήματος
  • Μειώνεται η παρουσία εντομών
  • Μειώνεται η σκόνη που μπαίνει σε ένα κατάστημα
  • Προφανώς γίνεται καλύτερος κλιματισμούς του χώρου και πετυχαίνεται εξοικονόμηση ενέργειας
  • Μπορούν να μειωθεί ο κίνδυνος για ατυχήματα σε σχέση με μια γυάλινη πόρτα ειδικά όταν πρόκειται για μια παλιά πόρτα με μονό τζάμι.

Επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες μας.

Μελέτη φυσικού αερίου για μια σωστή εγκατάσταση με απόδοση

•Η μελέτη βασίζεται στην νομοθεσία και τους κανονισμούς του φυσικού αερίου.
•Οι μελετητές μας θα προτείνουν την βέλτιστη συσκευή φυσικού αερίου λαμβάνοντας όλους τους παράγοντες.
•Εμείς στην Greenbuilding εκτός εκτός από τα εξειδικευμένα τεχνικά συνεργεία θα μελετήσουμε και θα εγκαταστήσουμε για εσάς το νέο σας σύστημα θέρμανσης με αέριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι & το γραφείο-Κατασκευή Greenbuilding

Στην Greenbuilding δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να πετύχετε την μεγίστη εξοικονόμηση ενεργείας, προσαρμοσμένη στο δικό σας ακίνητο.

• Αντικατάσταση κουφωμάτων
• Μόνωση των τοίχων και οροφής
• Εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα
• Εγκατάσταση νέου συστήματος θέρμανσης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.