Κατανάλωση ρεύματος στο σπίτι-κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος

Κατανάλωση ρεύματος από τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού– Οδηγός για να γνωρίζετε τι ρεύμα καταναλώνετε ανά ώρα λειτουργίας της συσκευής. Η κατανάλωση ρεύματος είναι κάτι που μας απασχολεί όλους μας. Πόσο ρεύμα καταναλώνουμε; Είναι κάτι που καλύτερα είναι να το γνωρίζουμε πριν μας έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ ή κάποιου άλλου εναλλακτικού παρόχου.

κατανάλωση ρεύματος Greenbuilding

Κατανάλωση ρεύματος στο σπίτι-κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος: Δίνουμε παρακάτω κάποια ενδεικτικά στοιχεία για την κατανάλωση ενέργειας στις βασικές συσκευές που υπάρχουν στο σπίτι. Η πραγματική κατανάλωση όμως ενδέχεται να διαφέρει μιας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η παλαιότητα, η ποιότητα κατασκευής, ο τρόπος εγκατάστασης, η συντήρηση του εξοπλισμού κ.α.

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να μειώσετε την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος αρκεί πρώτα να γνωρίζετε τι καταναλώνετε. Έτσι λοιπόν παραθέτουμε την κατανάλωση ρεύματος από τα πιο συνηθισμένα σκεύη, οικιακές συσκευές, κλιματιστικά και ατομικά συστήματα θέρμανσης. Θα ξεκινήσουμε με την κατανάλωση στα κλιματιστικά, συνέχεια με την κατανάλωση ρεύματος για θέρμανση και τέλος την κατανάλωση των ηλεκτρικών συσκευών.


Μειώστε τους λογαριασμούς στην Θέρμανση


Αν γνωρίζετε την πραγματική κατανάλωση τότε μπορείτε να κάνετε και εξοικονόμηση ενέργειας. Βρείτε που καταναλώνετε παραπάνω ηλεκτρικό ρεύμα και κάντε κάτι για αυτό.

Καταρτίσαμε λοιπόν την λίστα με τις καταναλώσεις των διάφορων συσκευών η οποία είναι στην διάθεση σας.

 

 

είδη κουφωμάτωνΕξοικονομήστε ενέργεια και Επιδοτηθείτε έως και 70%.

 

 

Μάθετε πως μπορείτε να κάνετε οικονομία στην Θέρμανση


 


 

 

 

Πηγή: ΔΕΗ

8 απαντήσεις στο “Κατανάλωση ρεύματος στο σπίτι-κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος”

  1. γεια σας . Στο κλιματιστικό μου που είναι πολύ παλιό αλλά εξαιρετικής λειτουργίας ένα panasonic ψυξης ( και θερμανσης που δεν χρησιμοποιω ποτε ) στο manual προσπαθω να βρω την ισχυ σε W αρα και την καταναλωση ωστε να κατανοησω τον πινακα που εχετε αναρτημενο για συγκριση. Στο manual βρισκω το μοντελο panasonic airconditioner CS 970 KE στο σημειο καταναλωσης κατι περιεργα στοιχεια μηπως εσεις τα καταλαβαινετα για να μου δωσετε μια απαντηση; λεει συχνοτητα C860 και διπλα αντι για WATτ γραφει : Η1.100 . Θελω να το κατανοησω ωστε να δω αν αξιζει να το αλλαξω λογω καταναλωσης με ενα αντιστοιχο καινουργιο .

    • Συνήθως τα παλιά δεν ειναι πλέον αποδοτικά. Προσπαθήστε να βρείτε το EER και αν ειναι μεγαλύτερο του 3 ειναι καλό (αλλά δεν πιστεύουμε ότι αξίζει πλέον) :(

  2. Ευχαριστω για την απαντηση. Το EER πού το βρισκω; Στο manual παντως δεν υπαρχει πουθενα

  3. Η σελίδα είναι του 2017 νομίζω τα κλιματιστικά πλέον καίνε λιγότερα πχ A+++ 9000btu δεν καίει 450-500watt πλέον; Αν γίνετε ενημερώστε τον πίνακα σε σχέση με τις ενέργειακες κλάσεις θα μας βοηθούσε πάρα πάρα πολύ

  4. ο πινακας καταναλωση κλιματιστικου στην θερμανση ειναι οτι του κατεβει του λολοστεφανη, οτι ναναι...

  5. Θα ήθελα παρακαλώ πολύ να με βοηθήσετε σε κάτι που δεν αναφέρεται στο άρθρο ή τον πίνακα. Πώς μπορώ να ελέγξω/μετρήσω την κατανάλωση του ψυγείου μου καθαυτού; Παρατήρησα τους τελευταίους μήνες ότι ο λογαριασμός μου του ηλεκτρικού ρεύματος είναι πολύ αυξημένος για τα δικά μου δεδομένα. Κατ΄ αρχάς κάλεσα τον ΔΕΔΔΗΕ να ελέγξει τον μετρητή μου για την περίπτωση που είχε πρόβλημα, κάτι που τελικά μου είπαν ότι δεν υπάρχει. Στη συνέχεια είδα ότι ο μετρητής μου "τρέχει" περισσότερο από άλλους μετρητές των κατοίκων της πολυκατοικίας και έκανα το εξής: έσβησα όλες τις υπόλοιπες συσκευές και άφησα μόνο το ψυγείο να λειτουργεί (κι αυτό λόγω αντίστοιχου παθήματος στο εξοχικό), ο μετρητής συνέχιζε να "τρέχει". Όταν όμως έβγαλα το ψυγείο από το ρεύμα, με τις υπόλοιπες συσκευές να λειτουργούν, ο μετρητής σταμάτησε να "τρέχει" και έπεσε στις αντίστοιχες με των άλλων κατοίκων στροφές. Κάλεσα την αντιπροσωπία και ο τεχνικός που ήρθε απλώς καθάρισε το φίλτρο στην πίσω πλευρά του ψυγείου (που όντως ήταν "μπουκωμένο") λέγοντάς μου ότι μάλλον αυτό είναι το πρόβλημα και έφυγε. Οι λογαριασμοί μου όμως εξακολουθούν κι έρχονται ανεβασμένοι. Πώς θα μπορούσα να μετρήσω την πραγματική κατανάλωση του ψυγείου για να ξέρω κατ΄ αρχάς α) αν μπορεί να φτιαχτεί ή β) αν θα πρέπει (με πόνο ψυχής και πορτοφολιού) να αγοράσω καινούργιο.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντησή σας και σας εύχομαι -λόγω εποχής- καλές γιορτές με υγεία, αγάπη, ειρήνη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.