Πρόγραμμα εξοικονομω κατ οικον προυποθεσεις

Πρόγραμμα εξοικονομω κατ οικον προυποθεσεις
Το πρόγραμμα εξοικονομω κατ οικον επιδοτεί μεγάλο μέρος του κόστους κατασκευής έτσι ώστε να γίνει η ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού, του διαμερίσματος σας ή και του συνόλου της πολυκατοικίας, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος. Θα παραθέσουμε αναλυτικά τις απαιτήσεις και τις απαραίτητες  για την ένταξη στο προγραμμα εξοικονομω κατ οικον προϋποθέσεις. Η απαραίτητη διαδικασία για την ένταξη στο πρόγραμμα καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά στην σελίδα μας, πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ οίκον δικαιολογητικά.

εξοικονόμηση κατ οίκον προυποθεσεις

Οι βασικές για το πρόγραμμα εξοικονομω κατ οικον προυποθεσεις είναι :

  • Πρώτη και σημαντικότερη προϋπόθεση για ένταξη στο πρόγραμμα είναι το σπίτι, διαμέρισμα η πολυκατοικία να είναι ενεργειακής κλάσης κατώτερης ή ίσης της κατηγορίας Δ (με την ενεργειακή κατηγορία Α+ να είναι η καλύτερη και την κατηγορία Η την χειρότερη). Άρα για να το εξηγήσουμε απλά και κατανοητά όλα τα παλιά σπίτια πριν τον κανονισμό θερμομόνωσης του 1979 είναι χαμηλης ενεργειακης κλασης και εντάσσονται σίγουρα στο πρόγραμμα. Έτσι δηλαδή η βασικότερη για το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οικον προυποθεσεις , είναι το κτίριο να μην ενεργειακά αποδοτικό και να χρειάζεται πραγματικά ενεργειακή αναβάθμιση. Η ενεργειακή κλάση του ακίνητου ακινήτου βγαίνει από τον ενεργειακό επιθεωρητή που εκδίδει το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου.
  • Δεύτερη και εξίσου σημαντική προϋπόθεση είναι το κτίριο να βρίσκεται σε περιοχή με τιμή τιμή ζώνης χαμηλότερης των 2100 €/τ.μ., ενώ δεν ισχύει πλέον κάποιος περιορισμός ως προς το έτος κατασκευής ή και έκδοσης της οικοδομικής άδειας του ακινήτου.
  • το ακίνητο πρέπει να έχει οικοδομική άδεια, ενώ σε άμα δεν υπάρχει έντυπο της οικοδομικής αδείας θα πρέπει να υπάρχει ένα νομιμοποιητικό έγγραφο κάποιας μορφής που να πιστοποιεί ότι το κτίριο είναι νόμιμο.
  • Η τελευταία για το εξοικονομω κατ οικον προυποθεσεις, είναι ο ιδιοκτήτης – ιδιοκτήτρια του σπιτιού να είναι κάτω των 75 ετών. Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης είναι μεγαλύτερος μπορεί να μπει κάποιος εγγυητής, μετά από σχετική αξιολόγηση π.χ. ο εγγυητής θα πρέπει να εχει κάποια minimum εισοδήματα τα όποια αξιολογούνται από την τράπεζα κατά περίπτωση.

 

exoikonomo

Tags: