Πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον για κέρδος μέχρι και 70%.

Με το εξοικονομώ κατ οίκον θα μπορέσετε και εσείς να ανακαινίσετε το σπίτι σας. 

Το εξοικονομώ κατ οίκον II ξεκινάει.

Το εξοικονομώ κατ οίκον είναι ένα πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων. Τα κτίρια στη χώρα μας είναι ενεργοβόρα κι αυτό οφείλεται κυρίως στην παλαιότητά τους και στην πεπερασμένη τεχνολογία που χρησιμοποιούν. Έτσι λοιπόν συναντάμε κτίρια με ελλιπή θερμομόνωση, με κουφώματα παλαιάς τεχνολογίας, με συστήματα θέρμανσης ανεπαρκώς συντηρημένα κτλ.

Το πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον επιδοτεί εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης σε κατοικίες και μόνο, δηλαδή μονοκατοικίες, μεμονωμένα διαμερίσματα και πολυκατοικίες στο σύνολό τους. Το σημαντικότερο όφελος που μπορεί να αποκομίσει κάποιος από το πρόγραμμα είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και η μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας που προκύπτει από την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, η οποία συνεπάγεται και μειωμένα λειτουργικά έξοδα για το κτίριο.

Το πρώτο πρόγραμμα εξοικονομώ είχε μεγάλη επιτυχία και εφαρμόστηκε Πανελλαδικά την περίοδο 2007-2013. Το νέο εξοικονομώ που προκηρύχθηκε το 2018 ελπίζουμε να είναι το ίδιο χρήσιμο και αποτελεσματικό. Πιο κάτω θα περιγράψουμε αναλυτικά τις προϋποθέσεις καθώς και επεξηγήσεις και σαφείς οδηγίες για την ένταξη το πρόγραμμα.

Πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οίκον II Δικαιούχοι.

Για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα χρειάζεται να πληρούνται οι παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Επιτρέπεται μια και μόνο αίτηση ανά Ωφελούμενο – Δικαιούχο. Η υποβολή αιτήσεων για παραπάνω από μια κατοικία προβλέπεται μόνο στην περίπτωση που αφορά πολυκατοικία.
  • Δεν μπορεί να ενταχθεί κάποιος που είχε ενταχθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα της περιόδου 2007-2013 εφόσον οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης έχουν ολοκληρωθεί.
  • Το ακίνητο να είναι ενεργειακής κατηγορίας Δ και μικρότερης σύμφωνα με το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης.
  • Το ακίνητο θα πρέπει να υφίσταται νόμιμα. Αυτό προϋποθέτει πως όλη η κατασκευή είναι σύμφωνη με την οικοδομική άδεια. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει να προσκομιστεί το έντυπο της τακτοποίησης των αυθαίρετων κατασκευών.
  • Θα πρέπει να έχει εκδοθεί Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης που έχει εκδοθεί μετά την 26/11/2017.
  • Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν φυσικά πρόσωπα. Προϋπόθεση είναι που έχουν κάνει φορολογική δήλωση το προηγούμενο έτος. Θα πρέπει να πληρούν εισοδηματικά κριτήρια όπως αυτά φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.
  • Το κριτήριο της τιμής ζώνης πού ίσχυε στο προηγούμενο πρόγραμμα δεν υφίσταται πλέον.

Εξοικονομώ κατ οίκονΩφελούμενοι – Ποσοστό Επιδότησης.

Εργασίες που επιδοτούνται.

Η Διαδικασία για την υπαγωγή στο Πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί. Για την πρόοδο των εργασιών μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα του υπουργείου exoikonomisi.ypen.gr

 

Καλέστε 210-6209258 ή αφήστε τα στοιχεία σας στην φόρμα επικοινωνίας.