Το πρόγραμμα εξοικονομηση κατ οικον δικαιολογητικά

Το πρόγραμμα εξοικονομηση κατ οικον δικαιολογητικά

exoikonomesekatoikon

Τα οικονομικά οφέλη για την ένταξη στο πρόγραμμα εξοικονομηση κατ οικον ή εξοικονομώ κατ οίκον, φτάνουν πλέον μέχρι και 70%, ανάλογα με την κλίμακα του εισοδήματος του δικαιούχου. Τα χρήματα αυτά, όπως και όλο το πρόγραμμα το διαχειρίζονται μεγάλες ελληνικές τράπεζες οι όποιες και είναι υπεύθυνες για την διαχείριση και την πορεία του έργου.

 

Με ενδιαφέρει να ενημερωθώ για το πρόγραμμα

Σε αυτό το άρθρο θα πούμε συνοπτικά την διαδικασία και θα παραθέσουμε συγκεντρωτικά την λίστα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την ένταξη στο εξοικονομηση κατ οικον.

Πρώτα από όλα είναι η πρώτη είναι  η οικονομική προέγκριση, που η τράπεζα εγκρίνει την ένταξη του δικαιούχου στο πρόγραμμα εξοικονομώ κατ οικον. Για να γίνει αυτό χρειάζεται η αστυνομική ταυτότητα και αποδεικτικά του εισοδήματος,  τελευταίο εκκαθαριστικό από την εφορια,Ε1,  απόδειξη μισθοδοσίας και για ελευθέρους επαγγελματίες εκκαθαριστικά σημειώματα των 2 τελευταίων χρόνων.

 

Εφόσον βγει η προέγκριση ειδοποιείται ο δικαιούχος ότι μπορεί να μπει στο πρόγραμμα και κάνει τις επόμενες κινήσεις

  • Καλεί τον ενεργειακό επιθεωρητή να βγάλει  το ενεργειακο πιστοποιητικο η αλλιώς  πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης και εν συνεχεία να προτείνει στον δικαιούχο παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας του.
  • Συμπληρώνει την αίτηση μαζί με τα παρακάτω δικαιολογητικά την οικοδομική άδεια της κατοικίας, πρόσφατο ΕΤΑΚ η Ε9, εκκαθαριστικό της εφορίας, αντίγραφο φορολογικής δήλωσης, το έντυπο παρεμβάσεων που έχει συντάξει ο ενεργειακός επιθεωρητής μαζί με οικονομικές προσφορές από εργολάβους προμηθευτές, αντίγραφο της ταυτότητας και τέλος υπεύθυνη δήλωση για την αποδοχή των όρων του προγράμματος και την ορθότητα των στοιχείων που ο δικαιούχος έχει υποβάλει.

exoikonomesekatoikondikaiologetika

 

Η αίτηση κατατίθεται στην τράπεζα και μετά την έγκριση γίνεται η πρώτη προκαταβολή και εν συνεχεία με την ολοκλήρωση των εργασιών και την έκδοση του δευτέρου ενεργειακού πιστοποιητικού εκταμιεύεται και το σύνολο του ποσού του προγράμματος.

 

Tags: