Μάθετε πως γίνεται το μικρό μπάνιο να φαίνεται μεγάλο

Θέλετε να κάνετε το μικρό μπάνιο να φαίνεται μεγάλο ; Διαβάστε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές πριν ξεκινήσετε την ανακαίνιση του μπάνιου σας.

 

Πως το μικρό μπάνιο να φαίνεται μεγάλο ; Greenbuilding

Ένα ωραίο και μεγάλο μπάνιο είναι μια έξτρα πολυτέλεια και ένας όμορφος τόνος στην καθημερινότητα. Όμως ένα μεγάλο και άνετο μπάνιο σε πολλές περιπτώσεις είναι κάτι που δεν είναι εφικτό ή απλά κοστίζει πάρα πολύ. Σε παλιές πολυκατοικίες πολλές φορές συναντάμε πολύ μικρά μπάνια χωρίς φυσικό φωτισμό και ανεπαρκή εξαερισμό. Σε ακριβές περιοχές με υψηλή τιμή τετραγωνικού μέτρου, ένα μεγάλο μπάνιο σίγουρα δεν είναι είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα .

Είναι όμως πολύ σημαντικό όσο μικρό και να είναι το μπάνιο να είναι λειτουργικό. Το μπάνιο δεν είναι σαν το σαλόνι που ο ιδιοκτήτης μπορεί να λειτουργήσει αφαιρετικά σε μια ανακαίνιση. Όσο μικρό και να είναι ένα μπάνιο δεν γίνεται να μην έχει τα βασικά. Θα πρέπει να διαθέτει τον νιπτήρα την ντουζιέρα ή μπανιέρα, την λεκάνη και κάποιο αποθηκευτικό χώρο.

Αν θέλετε να κάνετε το μικρό μπάνιο να φαίνεται μεγάλο θα πρέπει να γνωρίζεται ότι υπάρχουν επιλογές που είναι όμως συνδεδεμένες με το ποσό που είσαστε διατιθέμενοι να δαπανήσετε.

Κατασκευαστικές συμβουλές για ένα μικρό μπάνιο.

1. Φυσικό φως.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μεγαλώστε τον χώρο του μπάνιου είναι το φως. Το φυσικό φως δίνει ενέργεια ανοίγει και μεγαλώνει τον χώρο. Εάν το μπάνιο σας έχει μικρά παράθυρα ή αν είναι κλεισμένο από παντού τότε οι ηλιακοί φωτοσωλήνες μπορούν να σας δώσουν την λύση. Οι ηλιακοί φωτοσωλήνες μπορούν να μεταφέρουν το φως του ήλιου στο μπάνιο μέσα από μια ειδική ανακλαστική σωλήνα. Δεν καταναλώνουν καθόλου ηλεκτρικό ρεύμα και δεν μεταφέρουν την θερμότητα του ηλίου στο χώρο.

greenbuilding μικρό μπάνιο να φαίνεται μεγάλο φωτοσωλήνας

2. Διαχωριστικό από γυαλί.

Χρησιμοποιήστε αντί για κουρτίνα στο ντους ένα διαχωριστικό από γυαλί. Το διαχωριστικό θα κάνει το μπάνιο να φαίνεται μεγαλύτερο και θα αναδείξει τα πλακάκια. Το ευάερο στυλ του γυαλιού προσδίδει ένα μοντέρνο και minimal look στο μπάνιο. Γενικά το γυαλί στο μπάνιο δίνει ένα φινετσάτο και εκλεπτυσμένο στυλ και αναδεικνύει τις επιλογές των αξεσουάρ και του φωτισμού.

greenbuilding ντουζιερα γυαλι

3. Επίτοιχος νιπτήρας.

Εγκαταστήστε έναν επίτοιχο νιπτήρα ή νιπτήρα βάσης. Με αυτόν τον τρόπο θα δεσμεύσετε λιγότερο χώρο αλλά και θα δημιουργείστε  και μια ψευδαίσθηση άνεσης  χώρου. Από την άλλη είναι σίγουρο ότι θα χαθεί όποιος αποθηκευτικός χώρος μπορεί να προϋπήρχε από το παλιό έπιπλο-νιπτήρα.

Μιλήστε όμως με τον μηχανικό που έχει αναλάβει την ανακαίνιση έτσι ώστε να βεβαιωθείτε πως  ένας τέτοιος νιπτήρας μπορεί να μπει στο μπάνιο σας. Πολλές φόρες μπορεί να υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες από το δίκτυο σωληνώσεων ή ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων του σπιτιού.

greenbuilding μικρό μπάνιο επίτοιχος νιπτήρας

4. Πλακάκια.

Όταν επιλέγετε πλακάκια για ένα μικρό μπάνιο έχει μεγάλη σημασία η αίσθηση της αρμονίας. Για να φαίνεται το μικρό μπάνιο να φαίνεται μεγάλο καλό είναι να υπάρχει όσο το δυνατόν μικρότερη αντίθεσης το χώρο.

Το χρώμα και το στυλ από τα πλακάκι θα δώσει αέρα στο χώρο. Μια έξυπνη επιλογή είναι να ταιριάξετε τα πλακάκια του δαπέδου και του τοίχου. Το χρώμα των αρμών και της κόλλας παίζει και αυτό ρόλο. Τα πιο ανοιχτά χρώματα αντανακλούν το φως και κάνουν τον χώρο να φαντάζει μεγαλύτερος.

Βάλτε πλακάκια μέχρι το ταβάνι, θα κάνει τον χώρο να φαίνεται απίθανος. Εάν πάλι δεν μπορείτε, βάψτε τον τοίχο με ένα χρώμα παρόμοιο με το πλακάκι. Ακόμα μπορείτε να βάψτε και το ταβάνι στο ίδιο χρώμα με το πλακάκι αλλά ένα τόνο πιο ανοιχτό.

5. Καθρέφτες και το μικρό μπάνιο θα φαίνεται μεγάλο.

Οι καθρέφτες είναι ένας πολύ καλός τρόπος να κάνουν το μπάνιο να φανεί μεγαλύτερο. Προσέξτε όμως που και πως σε ποια θέση θα τους βάλετε. Καλό θα είναι οι καθρέφτες να μην αντικατοπτρίζουν την λεκάνη ή την πετσετοκρεμάστρα.

Αν βάλετε καθρέφτες στο μπάνιο βάλτε τους σε τέτοια θέση ώστε να «βλέπουν-δείχνουν» ένα όμορφο αντικείμενο. Χρησιμοποιώντας αυτό το έξυπνο τέχνασμα το μάτι θα εστιάζει σε ένα όμορφο αντικείμενο και όχι στην στενότητα του χώρου.

Καλέστε μας να αναλάβουμε την ανακαίνιση σας

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.