Άδεια για βάψιμο σε σπίτια,διαμερίσματα,πολυκατοικίες & σκαλωσιές

Γιατί να βγάλετε άδεια; Χρειάζεται πλέον η 48ωρη άδεια; Πότε χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας;

άδεια για βάψιμο σπιτιού και πολυκατοικίας, συμβουλές Greenbuilding

Άδεια για βάψιμο: Έχετε φανταστεί την ανακαίνιση και το βάψιμο του σπιτιού σας. Γνωρίζετε τι ακριβώς θέλετε και περιμένετε με λαχταρά το νέο look. Όμως το να πετύχετε αυτό που θέλετε και να πάρετε το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο απλό.

Όλες οι οικοδομικές εργασίες ακόμα και το βάψιμο από την φύση τους κρύβουν πολλές παγίδες και πιθανά λάθη. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος ιδιοκτήτης είναι να αποφύγει την έκδοση των αδειών. Στην προκείμενη περίπτωση την άδεια για βάψιμο σπιτιού ή πολυκατοικίας.

Ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός για την κατανόηση της διαδικασίας εκδόσεως την αδείας. Παραθέτουμε μια σύντομη ενημέρωση έτσι ώστε να γίνει αντιληπτή η αναγκαιότητα αλλά και η χρησιμότητα της έκδοσης αδειών για εργασίες που αφορούν το βάψιμο του σπιτιού σας. Δεν θα έχετε κάποιο άμεσο οικονομικό όφελος αλλά θα μπορείτε να κοιμάστε ήσυχα και να αποφύγετε δύσκολες καταστάσεις.

Γιατί να βγάλετε άδεια για βάψιμο;

Μη έκδοση αδείας και τραυματισμός.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος από την μη έκδοση αδείας είναι ο τραυματισμός - σωματική βλάβη. Φανταστείτε να έχετε αναθέσει την εργασία για το βάψιμο του σπιτιού ή της πολυκατοικίας σας (εάν είστε διαχειριστής) σε κάποιο συνεργείο και να προκύψει κάποιο ατύχημα. Το πρώτο ερώτημα θα είναι τι μέτρα ασφάλειας υπήρχαν; ποιος ο αριθμός αδείας; Ποιος λοιπόν φέρει την ευθύνη;

Εάν όμως έχετε φροντίσει να εκδοθεί άδεια για βάψιμο το ποιο πιθανό είναι να έχουν ληφθεί τα σωστά μέτρα ασφάλειας τα οποία και θα μπορέσουν να προλάβουν κάποιες ανεπιθύμητες καταστάσεις. Ταυτόχρονα με την έκδοση της αδείας ο εργολάβος θα πρέπει να συμμορφώνετε στους κανονισμούς και να έχει άρτια καταρτισμένο προσωπικό.

Καταγγελία.

Μια δεύτερη παράμετρος που θα πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η πιθανότητα καταγγελίας από κάποιον γείτονα. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι σχέσεις μεταξύ γειτόνων δεν είναι και οι καλύτερες.

Φανταστείτε λοιπόν να έχετε στήσει σκαλωσιές και να έχετε ξεκινήσει την διαδικασία του βαψίματος και να λάβετε μια κλήση από την αστυνομία. Το πρώτο πράγμα που θα ζητηθεί θα είναι ο αριθμός της αδείας. Εάν δεν υπάρχει κάποια άδεια τότε έπεται αυτόματα η διαδικασία του προβλέπει ο νόμος.

Άδεια μικρής κλίμακας;

 

Η 48 ωρη άδεια πλέον δεν ισχύει. Η 48ωρη άδεια ή ενημέρωση σε πολεοδομία και αστυνομία ήταν η πιο απλή μορφή αδείας και χρειαζόταν για εργασίες βαψίματος χωρίς σκαλωσιές. Αν έχετε δηλαδή ένα ισόγειο σπίτι ή κατάστημα,τότε μέχρι και τον Νοέμβριο του 2017 χρειαζόταν 48ωρη άδεια. Τώρα πλέον δεν απαιτείται.

Άδεια μικρής κλίμακας.

Εάν πρόκειται να βάψετε ένα διώροφο ή μια πολυκατοικία όπου προφανώς απαιτείται η χρήση ικριωμάτων- σκαλωσιές τότε χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας. Η άδεια αυτή απαιτεί την μελέτη και την σύνταξη φακέλλου από μηχανικό.

Χρειάζεστε άδεια για βάψιμο;

Ζητήστε Προσφορά αφήνοντας τα στοιχεία σας

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Πηγή: ΥΠΕΚΑ

Εγγραφείτε στο Blog μας.

Ενημέρωση για Κατασκευή, Ανακαίνιση και Εξοικονόμηση Ενέργειας.