Εξοικονόμηση Ενέργειας

Εξοικονόμηση ενέργειας: θέλω αλλά δεν ξέρω πώς…

Εξοικονομήστε ενέργεια στο χώρο διαμονής σας στο διαμέρισμα σας ή την μονοκατοικίας. Ενεργειακό σπίτι και εξοικονόμηση ενέργειας  μέσω των εξειδικευμένων  και ευέλικτων λύσεων που η greenbuilding σας προσφέρει.

Αναρωτιέστε πώς μπορείτε στην πράξη να κάνετε εξοικονόμηση ενέργειας;

Στην greenbuilding σας δίνουμε αυτή την ευκαιρία.

Αναλαμβάνουμε
Αντικατάσταση κουφωμάτων και τζαμιών με αντίστοιχα ενεργειακά της δικής σας επιλογής
Μόνωση των τοίχων και της οροφής του σπιτιού σας
Εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα
Εγκατάσταση νέου συστήματος θέρμανσης
Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι εφικτή και απαραίτητη καθώς  εκτός από άνεση και λειτουργικότητα σας προσφέρει και πολύ μεγάλη οικονομία. Η απόσβεση του κόστους εργασιών και η επιστροφή των χρημάτων σας ξεκινά άμεσα. Εξοικονομήστε ενέργεια στο χώρο διαμονής ή εργασίας σας (διαμέρισμα, πολυκατοικία, γραφείο) μέσω των εξειδικευμένων  και ευέλικτων λύσεων που η greenbuilding σας προσφέρει.

Greenbuilding, ο τεχνικός σας σύμβουλος και στην εξοικονόμηση ενέργειας!


Πράσινο – Ενεργειακό σπίτι.

Πολύ συχνά ακούμε πια τον όρο «πράσινο ή ενεργειακό σπίτι». Τι γνωρίζουμε όμως για αυτό και πώς μπορούμε να το επιτύχουμε; Από παλιά οι άνθρωποι έχτιζαν τα σπίτια τους σύμφωνα με τις δυνατότητες και τις ανάγκες κάθε περιοχής. Το πράσινο σπίτι είναι ένα σπίτι που είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να εκμεταλλεύεται την ενέργεια από το περιβάλλον αλλά και να είναι φιλικό προς αυτό.

Αυτός είναι και ο στόχος σε ένα «πράσινο σπίτι», να αξιοποιούνται οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (π.χ. ήλιος) και το σπίτι να προστατεύεται από τις εξωτερικές συνθήκες.

Πώς όμως επιτυγχάνεται σήμερα κάτι τέτοιο;

Όλες οι κατασκευές που γίνονται σήμερα είναι άριστης ενεργειακής κλάσης.

 • Ο λόγος είναι απλός – Τα σπίτια πλέον μελετούνται και κατασκευάζονται με το κανονισμό ΚΕΝΑΚ. Ο κανονισμός αυτός υποχρεώνει τον μηχανικό που έχει αναλάβει την μελέτη του κτιρίου να εφαρμόσει όλες τις διαδικασίες του Ελληνικού Κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για εξοικονόμηση ενέργειας.
 • Το κτίριο αφού μελετηθεί με τον ΚΕΝΑΚ κατασκευάζεται με τα υλικά που έχουν υποβληθεί στην μελέτη. Μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή τα υλικά (τεχνικές προδιαγραφές και τιμολόγια) ελέγχονται και συγκρίνονται με τις προδιαγραφές τις Μελέτης.
 • Τέλος εκδίδεται το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης που θα πρέπει να είναι ενεργειακής κλάσης Β ή καλύτερο. Τότε και μόνο τότε εκδίδεται η βεβαίωση για σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφελείας.
 • Με απλά λόγια αν το σπίτι δεν είναι ενεργειακά αποδοτικό δεν παίρνει ρεύμα.

Πώς μπορεί να γίνει μια ενεργειακή αναβάθμιση σε μια ήδη υπάρχουσα κατασκευή;

 1. Ένας τρόπος για να κάνουμε το σπίτι μας πράσινο είναι η αλλαγή των κουφωμάτων από απλά σε ενεργειακά. Τα ενεργειακά κουφώματα και τα ενεργειακά τζάμια ελαχιστοποιούν τις θερμικές απώλειες στο χώρο μας καθώς εμποδίζουν τη μεταφορά της θερμότητας από και προς το εσωτερικό του σπιτιού.
 2. Ένας άλλος τρόπος είναι η τοποθέτηση και εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας καλύπτει τις ανάγκες μας σε ζεστό νερό χρήσης αξιοποιώντας την ανεξάντλητη ηλιακή ενέργεια φροντίζοντας το περιβάλλον και κάνοντας το σπίτι μας πιο «πράσινο»!
 3. Η θερμομόνωση του κτηρίου αποτελεί άλλη μια μέθοδο που συμβάλλει σημαντικά στην εξοικονόμηση ενέργειας καθώς προστατεύει το σπίτι μας από τις καιρικές συνθήκες (έκθεση στον ήλιο κτλ) με αποτέλεσμα να χρειαζόμαστε πολύ λιγότερη ενέργεια για τη θέρμανση και την ψύξη του.
 4. Το σύστημα θέρμανσης είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο για το πράσινο σπίτι. Η τάση που πλέον θα επικρατήσει είναι η αντικατάσταση των παλαιών συστημάτων θέρμανσης με νέες τεχνολογίες (νέοι λέβητες υψηλής απόδοσης, λέβητες συμπυκνώσεως), η μετάβαση από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο και σε συστήματα αντλιών θερμότητας, η εγκατάσταση συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας (π.χ. αντιστάθμιση) κ.α.
 5. Αγοράζοντας ηλεκτρικές συσκευές υψηλής ενεργειακής κλάσης μπορούμε να έχουμε οικονομία στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Έτσι προτιμούμε τα κλιματιστικά inverter, φούρνους, ψυγεία, πλυντήρια κ.α. ενεργειακής κλάσης Α,Α+.
 6. Στο φωτισμό χρησιμοποιούμε λάμπες οικονομίας καθώς και συστήματα LED, για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής αλλά και μεγάλη οικονομία στην χρήση.
 7. Η τοποθέτηση τεντών περιμετρικά του σπιτιού μας,  η φύτευση της ταράτσας μας κτλ. αποτελούν μερικές ακόμα μεθόδους που μπορούν να μεταμορφώσουν το σπίτι μας σε πράσινο σπίτι.
 8. Ένταξη σε επιδοτούμενα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας όπως το εξοικονομώ κατ οίκον άλλα και επιδότηση για αντικατάσταση λέβητα πετρελαίου από το Φυσικό Αέριο.